Transportbaan 4A   -   Winschoten   -   info@bakkerganzeveld.nl   -   0597 436833   /   06-50738060

Heeft u een vraag?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op via dit formulier. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op!

Belangrijke informatie zorgverzekering

Ons zorgverzekeringsstelsel is wellicht wat complex, maar met de kennis van een aantal belangrijke zaken komen consumenten al een heel eind. Om u op weg te helpen hebben we de belangrijkste informatie voor u op een rijtje gezet.

 

Introductie

 

1.Basisverzekering/aanvullende verzekering
Iedere Nederlander moet verplicht een basisverzekering afsluiten en iedere zorgverzekeraar heeft acceptatieplicht en mag dus niemand weigeren.
De aanvullende verzekering en tandverzekering is een extra optie die de consument heeft. Dit betreft vergoedingen die niet in het basispakket zitten. Denk hierbij aan: tandarts, alternatieve zorg, fysiotherapie, brillen en lenzen.

 

2.Inhoud basisverzekering
De overheid bepaalt de inhoud van de basisverzekering. De basisverzekering vergoedt de belangrijkste zorg. Een bezoek aan de huisarts, ziekenhuisopname, een rit met de ambulance, tandartskosten voor kinderen tot 18 jaar en kraamzorg maken hier onderdeel van uit.

 

3.Restitutiepolis/naturapolis
Bij de restitutiepolis moet u over het algemeen zelf de rekening doorsturen naar de verzekeraar. Bij dit type polis hebt u volledig vrije zorgkeuze. U kunt dus zelf kiezen naar welke zorgverlener u gaat. Het maakt dus niet uit of de zorgverlener een contract heeft afgesloten met de zorgverzekeraar.

Let op: Volledige vergoeding kent ook grenzen. Als u van een zorgverlener een overdreven hoge rekening ontvangt, dan moet u mogelijk een deel van de rekening zelf betalen.

Bij de naturapolis is het wél belangrijk dat er een contract bestaat tussen uw zorgverlener en verzekeraar. Als er een contract is, wordt de behandeling gewoon vergoed (conform de voorwaarden).De verzekeraar betaalt dan rechtstreeks de rekening aan de zorgverlener. Als er geen contract is, dan moet je de rekening voorschieten en mogelijk zelfs een deel van de rekening betalen. Om niet voor onaangename verrassingen te komen is het goed om de polisvoorwaarden te bestuderen en na te gaan of een verzekeraar afspraken heeft met bepaalde zorgpartijen, zoals ziekenhuizen in de buurt.

 

4.Eigen risico/eigen bijdrage
Ook over het verschil tussen eigen risico en de eigen bijdrage hebben we een heldere animatievideo gemaakt.

 

Uw zorgverzekering vergelijken & afsluiten
U kunt via onze zorgvergelijker eenvoudig uw zorgverzekering afsluiten, eventueel met een interessante collectiviteitskorting.

Klik hier voor de zorgvergelijker

 

Vragen?
Heeft u als verzekerde vragen over uw zorgverzekering of over het afsluiten van een zorgverzekering? Neemt u dan neemt u dan contact met ons op middels telefoonnummer 0597 436833 of per e-mail rp@bakkerganzeveld.nl.